..nimittäin googlauksesta. Eräs tuttava ravimies oli jonkin aikaa treenailemassa Budapestissä, ja suunnittelin kaverin kanssa viikonloppulomaa häntä tervehtimään. Lentojen ja hotellien etsimisen lomassa eksyin univet.hu -sivuille, ja sen jälkeen se oli menoa se.

Tapahtumat saivat alkunsa ennen joulua 2012 ja maaliskuussa 2013 olinkin jo pääsykokeissa Tukholmassa. Muutama päivä kotiinpaluun jälkeen sain sähköpostin joka muutti koko elämäni: minut oli valittu opiskelemaan eläinlääketiedettä Szent Istvánin yliopistoon Budapestiin.

Blogin tarkoitus on jakaa kokemuksiani ulkomailla opiskelusta, sekä avata Budapestin yliopistoa vaihtoehtona, joka on suomalaisten kohdalla melko pimennossa. Budapestin eläinlääketieteellisellä on todella pitkät perinteet, minä aloitin opiskeluni Academic Year 227, ja englanninkielistä opetusta koulumme on tarjonnut 90-luvulta lähtien. Yliopistomme on akkreditoitu viimeksi tänä keväänä, joten jatkossakin saamme valmistuessamme oikeudet harjoittaa eläinlääkärin ammattia missä tahansa EU-maassa.

Joka syksy eläinlääketieteen opintonsa aloittaa 120 kansainvälistä opiskelijaa englanniksi, 120 saksaksi ja noin 100 unkariksi. Kansainvälisessä ryhmässä on eniten norjalaisia, irlantilaisia ja ruotsalaisia opiskelijoita. Opiskelijoita on myös Englannista, Tanskasta, Italiasta, Mauritiukselta, Serbiasta, Israelista, USA:sta, Iranista... You name it, we have it. Suomalaisia opiskelijoita on tällä hetkellä muutama.

Koulusysteemi on suomalaiseen verrattuna vanhanaikainen ja tiukka. Lukukausi kestää viisitoista viikkoa ja sen perään alkaa tenttikausi, joka on pituudeltaan 5-6 viikkoa. Tentit tehdään monissa aineissa suullisesti, jolloin opiskelijoiden tulee pukeutua virallisesti (miehillä puku ja mustat kengät, naisilla yli polvipituinen hame ja valkoinen kauluspaita), kirjalliset kokeet ovat hengeltään rennompia.

Tässä pieni sniikpiikki tulevaan;

Odotan innolla kommentteja ja ehdotuksia postauksille. Tervetuloa lukemaan!