veridium.eu sekä studyhungary.hu -sivuilta löytyy tietoa Pre-Med-ohjelmasta, joka on mahdollista suorittaa ennen eläinlääkiksen aloittamista täällä Budapestissä.

Pre-Med, eli tuttavallisemmin Pertti, on valmennuskurssi, jonka suorittaminen antaa eväät opintojen aloitukseen yliopistossa. Pertissä opiskelee hampaalle, lääkikseen ja eläinlääkikseen pyrkiviä opiskelijoita. Sen suorittaminen ei ole tae opiskelupaikalle, Perttiläiset joutuvat tekemään pääsykokeen kuten muutkin hakijat. Kurssi kestää joko yhden tai kaksi lukukautta.

Kurssit koostuvat ekoina lukukausina opiskeltavista aineista, ja kokeita harjoitellaan myös. Aineita ovat mm. kemia, biologia, fysiikka, medical English ja latina (?).

Osoitteesta mcdaniel.hu löytyy lisätietoja niitä tarvitseville.

Otin yhteyttä yliopiston edustajaan alunperin Pertti mielessäni, mutta hän sai vakuutettua minut laittamaan suoraan paperit sisään eläinlääkikseen. Näin jälkeenpäin olen melko kiitollinen että myös tein niin, sillä tarpeeksi kovalla tahdolla ilmeisesti pärjää, vaikka vähän (tai vähän enemmänkin..) taitoja puuttuisi. Itse olisin halunnut preppausta kemian opintoja varten, mutta nyt voin sanoa että kyllä niistä on mahdollista selvitä ilman Perttiäkin.

Voisin sanoa, että Pertti sopii sellaisille ihmisille, jotka haluavat ottaa ensimmäisen vuoden Budapestissä kohtuullisen rauhallisesti, ja haluavat nostaa itsetuntoaan opiskelun suhteen. Ja tietysti tulla tutuksi unkarilaiseen tapaan käydä koulua. Joka tapauksessa eka vuosi eläinlääkiksessä tulee olemaan melko tiukka ja haastava, joten jollekin uuteen elinympäristöön totuttautuminen etukäteen Perttiä käyden voi olla paikallaan.

Valmennuskurssin käyminen ulkomailla sillä kielellä jolla opiskelutkin suorittaa on melko hyvää vastinetta rahalle jota tuosta huvista saa pulittaa. Ja onhan omaan uuteen asuinmaahan ja kulttuuriin tutustuminen hyödyllistä, varsinkin jos ei ole aikaisempa kokemusta ulkomailla asumisesta. Ja toki Pertin aikana luodut ystävyyssuhteet ja verkostot auttavat aloittamaan intgroitumisen uuteen kotimaahan ja yliopisto-opintoihin. Maksuista ja muista löytyy tietoja koulun omilta sivuilta.